BEHANDLINGAR & PRISER

BEHANDLINGAR & PRISER

Tandstensborttagning 1550-1850;-*

En behandling där både tandsten, plack och missfärgningar avlägsnas och du kommer känna dig som ny i munnen. AirFlow ingår.

Stora Tandhygienistpaketet 2200;- (Ord. pris 3450;-)*

En skräddarsydd "All Inclusive" behandling som inkluderar undersöking, tandstenborttaging och AirFlow.

AirFlow 950;-

En helt smärtfri behandling som jag kallar "trollspöet" då den trollar bort missfärgningar.

Undersökning/Årlig kontroll 950;-

Fullständig undersökning med 4 röntgenbilder och klinisk undersökning. a

Tandblekning 3290;-

Tandblekning med skenor & blekampuller - En favorit!

Bettskena 3250;-

En mjuk bettskena som hjälper dig som pressar, gnisslar eller biter ihop tänderna när du sover.

Fluorlackning av känsliga tandhalsar/begynnande karies 450;-

Fluor förebygger hål i tänderna.

Lagning Tandborstskador fr. 900;-

Behandling som "trollar" bort fula bruna fläckar och återställer tandstens ursprungliga utseende.

Borttagning/Lagning Retainer 1495;-

Undvik att tänder går tillbaka till sitt ursprungsläge och laga om retainers lossnar.

Tandrengöring för Barn 700;-

Skapa bra rutiner från tidig ålder. Kliniken tar emot barn från 7 år.

Med reservation för prisändringar och tryckfel.

* Vid stort behandlingsbehov kan fler tider vara nödvändiga

INFÖR DITT BESÖK

Vi uppskattar att du kommer i god tid inför ditt besök och rekommenderar att du kommer 10 minuter före din bokade behandling för att komma ner i varv innan ditt besök.

BOKNINGSREGLER

Uteblivande/Återbud senare än 48 timmar före bokad tid debiteras med 500kr. Detta för att vi ska hinna få in ny patient på din avbokade tid. Vi vill vara flexibla och du får alltid överlåta din tid vid sent återbud och då utgår ingen debitering. (Detta med förutsättning den du överlåter tid till kommer på den bokade tiden.

GE BORT EN "REN" UPPLEVELSE

Att få ett presentkort är alltid en uppskattad gåva.

Den  perfekta julklappen, födelsedagspresenten eller till någon du vill skämma bort lite extra. Beloppet på presentkortet väljer du själv.

Du kan köpa presentkortet på kliniken eller kontakta kliniken om du vill få presentkortet skickat.

Presentkortet är giltigt i 12 månader från inköpsdatum.

MER OM ALLA BEHANDLINGAR

Tandstensborttagning

UNDVIK ALLVARLIGARE BESVÄR & TA BORT TANDSTEN REGELBUNDET

Det är viktigt att ta bort tandsten. Tandsten som inte tas bort riskerar i längden att leda till allvarligare besvär som tandlossning och därför är det viktigt att regelbundet ta bort den tandsten som bildas. Du kan inte själv borsta bort tandsten som hårdnat, men genom att gå till en legitimerad tandhygienist kan du få hjälp med klinisk tandstensborttagning och rengöring av dina tänder.

VAD INGÅR I BEHANDLINGEN?

Tandsten, plack och missfärgningar tas bort. Undersökning av tandfickor, tandkött och munslemhinna. AirFlow ingår (ord pris 950kr). Behandlingen tar ca 45 min. Vid stort behandlingsbehov kan fler tider vara nödvändiga.

Tandsten är hårda beläggningar som bildas på tänderna och är ett besvär som drabbar många. Även om du är noga med att sköta om tänderna kan tandsten bildas, och vissa personer har lättare att få tandsten än andra. Hur mycket tandsten du har kan variera genom livet och påverkas bland annat av salivens uppbyggnad. Du kan ibland se tandsten som beläggningar på tänderna, men du kan också få tandsten under tandköttskanten som inte syns.

Stora Tandhygienistpaketet

EN ”ALL INCLUSIVE” BEHANDLING. AIRFLOW INGÅR

Detta är en ”All Inclusive” behandling som är skräddarsydd till dig som vill få ut det mesta av din behandling.
I behandlingen ingår ingår en fullständig undersökning med röntgen, undersökning av tandfickor, tandkött och munslemhinna. Tandsten, plack och missfärgningar tas bort. AirFlow ingår utan extra kostnad (ord pris 950kr).
Behandlingen tar ca 60 minuter. Vid stort behandlingsbehov kan fler tider vara nödvändiga.
Tandsten är hårda beläggningar som bildas på tänderna och är ett besvär som drabbar många. Även om du är noga med att sköta om tänderna kan tandsten bildas, och vissa personer har lättare att få tandsten än andra. Hur mycket tandsten du har kan variera genom livet och påverkas bland annat av salivens uppbyggnad. Du kan ibland se tandsten som beläggningar på tänderna, men du kan också få tandsten under tandköttskanten som inte syns.
AirFlow

EN BEHANDLING SOM TROLLAR BORT FULA MISSFÄRGNINGAR

Vardagslyx! Ibland räcker det men en AirFlow behandling istället för att bleka tänderna.

AirFlow är en helt underbar och smärtfri behandling som jag kallar trollspöet då den ”trollar” bort kaffe/te-missfärgningar och nikotinmissfärgningar på ett kick och dina tänder upplevs ofta som betydligt ljusare när missfärgningar blästrats bort.

En smärtfri och prisvärd behandling. Behandlingen tar ca 15-30 minuter.

Undersökning/Årlig kontroll

REGELBUNDNA KONTROLLER LÖNAR SIG

Att regelbundet kontrollera dina tänder är en bra investering. Hos Tandhygienist Ulrika Melin är du välkommen på årliga undersökningar, för att få hjälp med att hålla tänderna friska.

I undersökningen ingår 4 stycken röntgenbilder, fickmätning, riskbedömning, hälsoinformation samt rekommendation av egenvård. Efter undersökning får du behandlingsförslag och kostnadsförslag vid ev behov.

Att regelbundet komma på kliniska undersökningar är en bra investering för dina tänder och din munhälsa.

Under undersökningen tittar Ulrika på dina tänder, både kliniskt och med hjälp av röntgen, där hon kontrollerar:

• om du har karies, det vill säga hål i tänderna.

• om du har eller riskerar att få parodontit, det vill säga tandlossning.

• hur välmående ditt tandkött är.

Tandblekning

TANDBLEKNING MED SKENOR - EN FAVORIT!

Professionell tandblekning hemma.

Vid tandblekning får du speciella plastskenor för över och underkäke, som tas fram utifrån ett avtryck av dina tänder. Skenorna fylls sedan med blekgel och placeras över tänderna. Du kan välja själv om du vill genomföra den på natten eller på dagen, beroende på vad som passar dig bäst.

Behandlingen skadar inte tänder eller tandkött, men vissa personer kan uppleva tillfälliga besvär med ilningar några dagar efter blekningen. Dessa avtar inom några dagar.

För en säker och trygg tandblekning med bästa resultat krävs kunskap och utbildning. Innan tandblekningen ska därför en undersökning göras för att kontrollera att du inte har karies eller känsliga tandhalsar som kan irriteras av blekningen.

Exakt hur mycket vitare dina tänder blir beror bl a på vilken färg de har från början. Gulaktiga tänder är generellt enklare att bleka än tänder i gråare toner. Hemblekning med Day/ Nite White ger ett i genomsnitt 6-8 nyanser ljusare leende.


Dina tänder kommer alltid att vara ljusare än de var innan behandlingen. Vill du behålla ett "nyblekt" utseende kan du fräscha upp dina tänder genom att bleka dem igen efter några år.

Bettskena

STELA KÄKAR & HUVUDVÄRK?

En mjuk bettskena som hjälper dig som pressar, gnisslar eller biter ihop tänderna när du sover. En speciellt utformad bettskena för dina tänder kan på så sätt lindra besvär med huvudvärk och ömmande käkar.

Känner du igen något av dessa symtom?

• Käkleden knastrar / knäpper

• Du känner dig öm i käkarna när du vaknar

• Du gnisslar/pressar tänderna på natten

• Du har ofta spänningshuvudvärk

Då kan en bettskena vara lösningen. Tandgnissling kan leda till både

slitage på tänderna och ömmande käkar och huvudvärk när du vaknar på morgonen. En bettskena skyddar och avlastar dina tänder under natten och anpassas efter just ditt bett.

Lagning tandborstskador

BORSTAT FÖR HÅRT?

Har du borstat bort emalj eller har ilande tandhalsar?

Den vanligaste orsaken till ilningar och blottade tandhalsar är att man har borstat för hårt med manuell tandborste under lång tid. Jag rekommenderar alltid byta till eltandborste som inte sliter på tänder och borstar dessutom renare än en manuell tandborste.

När man lagar en tandborstskada ”trollar" man bort fula fläckar och återställer tandstens ursprungliga utseende och skyddar därmed tand mot yttre faktorer såsom ytterligare slitage och ilningar. Ilningar brukar upphöra direkt efter behandling. Se Före & Efter bilder.

Före / Efter

”Borsta de tänder du inte vill tappa och resten struntar du i”


Rengöring med AirFlow

Airflow är en metod som ger dig renare och därmed vitare tänder. Ibland räcker det med en air flowbehandling istället för att bleka tänderna! En enkel och prisvärd behandling

Tandborstskador

Borstat för hårt och borstat bort emalj. Behandling som Trollar bort fula bruna fläckar och återställer tandstens ursprungliga utseende. 

Tandstensborttagning

Tandsten som inte tas bort riskerar i längden att leda till allvarligare besvär som tandlossning, och därför är det viktigt att regelbundet ta bort den tandsten som bildas. Du kan inte själv borsta bort tandsten som hårdnat, men genom att gå till en legitimerad tandhygienist kan du få hjälp med klinisk tandstensborttagning och rengöring av tänderna. "Det finns helt enkelt inga genvägar! 2 min eltandborste, skölj ALDRIG bort tandkräm.

Din tandkräm innehåller Fluor som skyddar och stärker dina tänder. Slutligen, rengör mellan tänder. 

Et voilà"

ATB - TANDVÅRDSSTÖDET

Tandvårdsstödet är ett ekonomiskt bidrag som gör det billigare att gå tandvården. Du som är försäkrad i Sverige har kostnadsfri tandvård till och med det år du fyller 23 år. Det år du fyller 24 år och ska betala tandvården själv kan du få statligt tandvårdsstöd.

Det gäller alla vuxna och består av ett allmänt tandvårdsbidrag, ATB, och ett högkostnadsskydd. Tandvårdsstödet omfattar alla vuxna som är över 23 år.

 Det består av:

  • Ett allmänt tandvårdsbidrag, ATB, på 300 eller 600 kronor per år beroende på hur gammal du är.
  • Ett högkostnadsskydd, som gör att du bara behöver betala en del av kostnaden själv vid större behandlingar. Du får ersättning för kostnader över 3000 kronor under ett år.


Skyddet mot höga kostnader börjar gälla när du har betalat över 3 000 kronor enligt referenspris under en ersättningsperiod. 

  • Upp till 3 000 kronor: Du betalar fullt pris.
  • 3001 kronor: Du får 50 procent av kostnaden i ersättning.
  • Över 15 000 kronor: Du får 85 procent av kostnaden i ersättning

 

Det är fri prissättning på tandvård. Därför är det viktigt att komma ihåg att ersättningen från Försäkringskassan inte beräknas utifrån det pris som klinik tar ut. Den beräknas i stället utifrån ett referenspris.

Högkostnadsskyddet börjar gälla när en åtgärd som ingår i skyddet registreras hos Försäkringskassan. Efter det räknas alla åtgärder under de följande tolv månaderna in i skyddet.

En ersättningsperiod kan inte förlängas. Däremot kan du själv bestämma att avsluta ersättningsperioden i förtid och börja en ny. Det kan vara en fördel när du står inför en större behandling. Genom att få in flera åtgärder under en och samma ersättningsperiod kan du komma upp i högre referenspriser. Därmed får du högre ersättning för den överskjutande delen.

All tandvård ger inte rätt till ersättning. Det kan bero på att vården inte anses kostnadseffektiv eller att behandlingen inte är prioriterad inom det statliga stödet. Blekning och annan estetisk tandvård betalas helt av dig som kund. 

KONTAKT & HITTA HIT

TANDHYGIENIST ULRIKA MELIN AB

info@ulrikamelin.se

+46 (0) 739 41 45 09

SE-114 36 Stockholm | Sturegatan 18

HITTA HIT


Org nr. 556917-8139

Presentkort

Att få ett presentkort är alltid en uppskattad gåva.

Den perfekta julklappen, födelsedagspresenten eller till någon du vill skämma bort lite extra.
Medlem i Sveriges Tandhygienistförening

© 2024 Tandhygienist Ulrika Melin AB

Since 2004

MINA SIDOR


BOKA TID

BEHANDLINGAR & PRISER

KONTAKT & HITTA HIT

OM KLINIKEN & GALLERI

JOBBA MED OSS

Före / Efter

”Borsta de tänder du inte vill tappa och resten struntar du i”


Rengöring med AirFlow

Airflow är en metod som ger dig renare och därmed vitare tänder. Ibland räcker det med en air flowbehandling istället för att bleka tänderna! En enkel och prisvärd behandling

Tandborstskador

Borstat för hårt och borstat bort emalj. Behandling som Trollar bort fula bruna fläckar och återställer tandstens ursprungliga utseende. 

Tandstensborttagning

Tandsten som inte tas bort riskerar i längden att leda till allvarligare besvär som tandlossning, och därför är det viktigt att regelbundet ta bort den tandsten som bildas. Du kan inte själv borsta bort tandsten som hårdnat, men genom att gå till en legitimerad tandhygienist kan du få hjälp med klinisk tandstensborttagning och rengöring av tänderna. 


"Det finns helt enkelt inga genvägar! 2 min eltandborste, skölj ALDRIG bort tandkräm.

Din tandkräm innehåller Fluor som skyddar och stärker dina tänder. Slutligen, rengör mellan tänder. 

Et voilà"