Tandblekning

Tandblekning Tandblekning

Professionell tandblekning – på kliniken eller hemma

För en säker och trygg tandblekning med bästa resultat krävs kunskap och utbildning. Den hittar du hos din Tandhygienist eller tandläkare. Innan tandblekningen ska därför en undersökning göras av legitimerad tandhygienist eller tandläkare för att kontrollera att du inte har karies eller känsliga tandhalsar som kan irriteras av blekningen. Dock kan visa mindre ilninar förekomma under blekperioden. Detta är inte farligt eller skadligt och avtar så snart du avslutat din blekning.

Tandblekning Tandblekning

Frågor och svar om tandblekning:

Varför blir tänder missfärgade?
Naturligt åldrande
Kaffe & te samt rödvin

Vad är tandblekning?
Tandblekning innebär att en blekningsgel placeras på dina tänder. Blekningsgelen innehåller väteperoxid som bleker missfärgad emalj och dentin. Tandens struktur ändras inte, det är tandens färg som blir ljusare.

Finns det några biverkningar?
Blekning kan hos en del personer orsaka tillfällig tandkänslighet med ilningar 1-3 dagar efter behandlingen. Tala med ditt tandvårdsteam om du vet att du har besvär med ilningar. De kan hjälpa dig att förebygga och behandla detta effektivt.

Är tandblekning farligt?
Omfattande forskning och kliniska studier visar att tandblekning under överinseende av tandvårdspersonal är säkert för tänder och tandkött. Idag finns det en gedigen mängd vetenskaplig information om professionell tandblekning som visar att behandlingen är både effektiv och säker.

Hur mycket ljusare blir mina tänder?
Exakt hur mycket vitare dina tänder blir beror bl a på vilken färg de har från början. Gulaktiga tänder är generellt enklare att bleka än tänder i gråare toner. Hemblekning med Day White ger ett i genomsnitt 6-8 nyanser ljusare leende.

Hur länge varar resultatet?
Dina tänder kommer alltid att vara ljusare än de var innan behandlingen. Vill du behålla ett ”nyblekt” utseende kan du fräscha upp dina tänder genom att bleka dem igen efter ett par år, genom en hemblekning med Day White  under ett par dagar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att ange din e-postadress godkänner du att vi hanterar dina uppgifter och skickar dig nyhetsbrev. Du kan närsomhelst avregistrera dig för fortsatta utskick